Τα εγκαίνια της πατρικής οικίας του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού στο χωριό Δρούσεια θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 3:30 το μεσημέρι.

Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός γεννήθηκε στην Δρούσεια, ένα μικρό χωριό της επαρχίας Πάφου της νήσου των Αγίων, την 1η Ιουλίου 1921, όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται η πατρική του οικία.

Μετά το πέρας της ανακαίνισης της πατρικής οικίας του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού στο χωριό Δρούσεια της επαρχίας Πάφου, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 3:30μ.μ. θα τελεσθούν τα εγκαίνια υπό του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Θα ακολουθήσει κέρασμα στο ξενοδοχείο Droushia Heights.

Το όμορφο μικρό χωριό Δρούσεια βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου, σε υψόμετρο 630 μέτρων, στην ορεινή περιοχή της Λαόνας. Η τοποθεσία του δικαιώνει απόλυτα την ονομασία του από το δροσερό αεράκι που προέρχεται από τη Χερσόνησο του Ακάμα, από την ελληνική λέξη «δροσερό». Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού διατηρείται μέσω των πέτρινων σπιτιών με τις σκαλιστές πόρτες και τα παράθυρα, όπως επίσης και τα στενά δαιδαλώδη δρομάκια που προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πλαγιά του λόφου και την ακτή. Εκτός από την όμορφη θέα του, το χωριό είναι σημαντικό και από θρησκευτικής άποψης καθώς εκεί βρίσκεται το αρχαίο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη (15ος αι).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.