Η ενθρόνιση του κ. Ευγένιου, θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο, παρουσία του Πρωθυπουργού.

Η τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου -πριν την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, θα λάβει χώρα σήμερα, Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου.

Ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Πρόδρομο Ξενάκη και δύο κληρικούς, θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα εκτελεί τα αρχιερατικά του καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως.

Υπενθυμίζεται πως η ενθρόνιση του κ. Ευγένιου όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος Ξενάκης, η υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο, όπου, τηρουμένων των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, πιστοί θα μπορούν να προσέλθουν και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν από εκεί την ακολουθία της ενθρόνισης.

Στο εσωτερικό του Ναού θα επιτραπεί η είσοδος σε 250 προσκεκλημένους: Αρχιερείς, κληρικούς, εκπροσώπους μοναστικών αδελφοτήτων, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς Α’ και Β’ βαθμού και άλλους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα, το οποίο θα παραθέσει ο Αρχιεπίσκοπος σε περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Η ημερομηνία της πρώτης συνεδρίασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου υπό τον νέο Αρχιεπίσκοπο θα αποφασιστεί από τον ίδιο και κατά τη διάρκειά της θα τεθεί και το θέμα της πλήρωσης της χηρεύουσας Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.