Σήμερα, ημέρα μνήμης της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο οποίος, όμως, είχε ανακοινώσει ότι δεν θα δεχθεί ευχές εκ του σύνεγγυς στο Επισκοπείο Ευρύχου, όπως άλλες χρονιές.

Έτσι, οι άνθρωποι του Ιερού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ & Ι.Ν Αγ. Νικολάου, από το Φτερικούδι της Λευκωσίας, του έγραψαν στο facebook τις ευχές τους, με μια πολύ συγκινητική ανάρτηση:

«Σήμερα άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. Ένας άνθρωπος που πολύ αγαπούμε, σεβόμαστε κ εκτιμούμε…ένας πατέρας με ακριβή αγκαλιά κ αληθινή αγάπη. Ένας ιεράρχης που κοσμεί την εκκλησία της Κύπρου με την όλη βιωτή του κ που συνδέει τον γέροντα μας, π. Νεκτάριο, μαζί του μια σχέση δυνατή κ πνευματική.

Ένας πνευματικός άνθρωπος που έχει έγνοια κ αγωνίζεται για την οικοδομή των ψυχών των ανθρώπων, ένας αφανής ασκητής επίσκοπος που στηρίζει πολλούς με τις ομιλίες του να φτάνουν μέχρι τα πέρατα της οικουμένης. Δεσπότη μου καλέ, σας ευχαριστούμε για όλα, γνωρίζετε εσείς….για την αγάπη κ την στήριξη σας στην αδελφότητα και στον γέροντα μας, για όλες τις δύσκολες κ κρίσιμες στιγμές που μας σταθήκατε, μας συμβουλεύσατε, μας ενισχύσατε κ συνεχίζετε να το κάνετε με την προσευχή σας κ την αγάπη σας. Χρόνια σας πολλά κ ευλογημένα, καλό παράδεισο ευχόμαστε μέσα απ’ την καρδιά μας κ να αξιωθείτε την Βασιλεία του Θεού που τόσο ποθείτε όπως αξιώθηκε ο Άγιος Γέροντας σας Ιάκωβος Τσαλίκης, όπως αξιώθηκε η δικαία κ Αγία μητέρα σας Μηλιά κ τόσοι άλλοι δίκαιοι που βρίσκονται στο ουράνιο στερέωμα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.