Με κατάνυξη περιμένουν καρτερικά κάθε μέρα εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Αρσενίου και τον Τάφο του Αγίου Παϊσίου που βρίσκονται στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Στην Μονή υπάρχουν τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της όπως επίσης και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Ή βάπτιση του Αγίου Παϊσίου από τον Άγιο Αρσένιο

Τους Αγίους που προσκυνούν καθημερινά δεκάδες πιστοί στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, συνδέσουν πνευματικοί δεσμοί. Στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου 1924, γεννήθηκε ο Άγιος Παϊσιος. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, ο Άγιος ΑρσένΙος ο Καππαδόκης βάφτισε όλα τα παιδιά. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ο γιός του Προδρόμου Εζνεπίδη, ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο του ope.gr διακρίνονται εκατοντάδες πιστοί να περιμένουν καρτερικά προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τάφο του Αγίου Παϊσίου και στο εσωτερικό του Καθολικού την Κάρα του Αγίου Αρσενίου.

Οι μοναχές της Μονής είχαν καθοδηγητή τον Γέροντα Παΐσιο. Ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα από το ναό του Αγίου Αρσενίου. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου, ημέρα της οσιακής κοιμήσεως του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.