Η χήρα του προσφάτως εκλιπόντα ευεργέτη της τοπικής μας Εκκλησίας Ηλία Δούκα, κα Ευαγγελία, και οι οικογένειες των τέκνων του, Κώστα, Αποστόλου και Μαρίας, πρόσφεραν το ποσό των 5.000€ στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εις μνήμην του αγαπητού συζύγου και πατέρα τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για τη σημαντική δωρεά προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας. Παράλληλα εύχεται ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, να αναπαύσει την ψυχή του κεκοιμημένου και να τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων. Στη δε οικογένειά του να χαρίζει υγεία, χαρά, ψυχική γαλήνη και προκοπή.

Ακολουθεί το πρόσφατο άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, με τίτλο: ‘’Ηλίας Δούκας, ο ευεργέτης μας’’

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 ο Λαμποκαμπίτης Ηλίας Δούκας άφησε τη Γη και ευρίσκεται πλέον στην Επουράνιο θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Παιδί πολύτεκνης και ευσεβέστατης οικογένειας, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του σε δύσκολη εποχή, με εφόδια την αταλάντευτη πίστη του στον Θεό, την εγκάρδια ευχή των γονέων του, Κωνσταντίνου και Κονδυλίας, την τιμιότητα και τη διάθεση να εργασθεί με όλες τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις. Ξεκίνησε από τον Λαμπόκαμπο και έγινε έμπορος με λίγα είδη εμπορίου, που κουβαλούσε συνεχώς στους ώμους του γυρνώντας από χωριό σε χωριό και από γειτονιά σε γειτονιά. Αυτός ο μικρός, αλλά πολύ εργατικός εμποράκος, έγινε μέγας και πολύς, με αλυσίδα καταστημάτων στην Αθήνα και την Επαρχία, ώστε να τον υπολογίζουν οι συνάδελφοί του, να επιζητούν τη συνεργασία του και να επιδιώκουν τη φιλία του, προκειμένου να ακούνε τις συμβουλές του και να ωφελούνται από την εμπειρία του.

Για την επιτυχία του στο εμπόριο έγραψαν πολλοί και θα γράψουν κι άλλοι. Εμείς οφείλουμε εδώ να υπογραμμίσουμε τις πολλές αρετές του, που με φροντίδα απέκτησε και με την βοήθεια του Θεού στόλισε την ύπαρξή του. Η εργατικότητα, η τιμιότητα, το ήθος, ο σεβασμός του σε κάθε συνάνθρωπο, ο πάντοτε γλυκός κι ευχάριστος λόγος του, η ενάρετη βιοτή και πολιτεία του και τα φιλόθρησκα και φιλάνθρωπα αισθήματά του, τον καταξίωσαν και τον ξεχώρισαν από πολλούς άλλους συναδέλφους του.

Ο κάθε Ναός της περιοχής μας, και όχι μόνο, και όλα τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας γνώρισαν τα ωραία αισθήματα του και ευεργετήθηκαν πάλιν και πολλάκις, οι δε εμπερίστατοι συνάνθρωποί μας ενισχύθηκαν στην φτώχεια και δοκιμασία τους.

Βοηθήθηκε σε όλα τα αξιέπαινα φιλανθρωπικά και κοινωνικά έργα του, από την πιστή και αφοσιωμένη σύζυγό του Ευαγγελία, η οποία του πρόσφερε αφειδώλευτα την θυσιαστική της αγάπη πάντοτε, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της ασθενείας του.

Και ευλογημένη οικογένεια δημιούργησε με εκλεκτά παιδιά, τον Κώστα, τον Απόστολο και την Μαρία, με άξιο γαμβρό και νύφες. Ακόμα τον ευλόγησε ο Πανάγαθος Θεός να έχει πολλά και καλά εγγόνια από τα οποία δοκίμασε πολλές χαρές.

Ας αναπαύσει ο Κύριος μας την κουρασμένη αλλά εκλεκτή ψυχή του <<ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται>> και ας χαρίσει την εξ ύψους παρηγορία στα προσφιλή του πρόσωπα. Εμείς πάντα θα τον μνημονεύουμε με τιμή, αγάπη και ευγνωμοσύνη.

+ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.