Με σημαντική διάκριση για την Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών ολοκληρώθηκε το 42ο Φεστιβάλ Ορθοδόξων εκκλησιαστικών χορωδιών “HAJNUWKA” (Χαϊνούφκα) το οποίο διεξήχθη στην Πολωνία μεταξύ 25-28 Μαΐου 2023.

Η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.Τ.Χ Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, κατέκτησε τη 2η θέση σε ένα αρκούντως ανταγωνιστικό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 10 χορωδίες από όλο τον κόσμο. Η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, παρουσίασε το πρόγραμμά της την Παρασκευή 26/5 στη Βαρσοβία, ενώ το Σάββατο 27/5 έλαβε χώρα το κυρίως διαγωνιστικό κομμάτι στο Μπιαλιστόκ, στην αίθουσα της φιλαρμονικής, χώρος ο οποίος φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ εδώ και πολλά χρόνια.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, συνεχάρησαν το ελληνικό χορωδιακό σχήμα, μιλώντας με πολύ κολακευτικά λόγια για την συμμετοχή αυτή και εκφράζοντας την ευαρέσκεια και ευγνωμοσύνη τους, στο πρόσωπο του χοράρχη κ. Χατζηχρονογλου!

Ο έμπειρος και καταξιωμένος διευθυντής της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών, στον απόηχο του Φεστιβάλ και στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με την παράδοση και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Βυζαντινής Μουσικής στην επένδυση των Ιερών κειμένων και της Θείας Λατρείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.