ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

«Αντάρτικο» στο νέο πρόγραμμα σπουδών στα Θρησκευτικά κήρυξαν οι θεολόγοι της Πιερίας, αρνούμενοι να το εφαρμόσουν, την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το τοπίο στα σχολεία, μετά την ανακωχή μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για το μάθημα είναι «θολό», αφού εφαρμόζονται τα νέα προγράμματα σπουδών αλλά χρησιμοποιούνται τα παλιά βιβλία, με τον υπουργό Παιδείας, πάντως, να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παραβίασης της νομιμότητας. «Είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να εφαρμόζουν τα προγράμματα που έχει εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί ούτε να αρνούνται, ούτε να κάνουν του κεφαλιού τους. Διότι αλλιώς δεν υπάρχει εκπαίδευση. Υπάρχει κατ’ οίκον διδασκαλία ή άλλα πράγματα», δήλωσε ο κ. Φίλης.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Ένωση Θεολόγων Πιερίας υποστηρίζει ότι είναι πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός «επικίνδυνα και απαράδεκτα» που απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών, ανακοινώνοντας την απόφασή της: «Αρνούμαστε να τα διδάξουμε για λόγους συνείδησης. Αντλούμε αυτό το δικαίωμα από το Σύνταγμα της Ελλάδας και συγκεκριμένα από το άρθρο 103, παράγραφο 1 του Συντάγματος και άρθρο 24 του ν. 3528/2007 του δημοσιοϋπαλληλικού
κώδικα και σύμφωνα με τον ίδιο νόμο άρθρο 25, παράγραφο 3».
Την ίδια ώρα, θεολόγοι αποχώρησαν από τα ενημερωτικά σεμινάρια για το νέο πρόγραμμα σπουδών με το Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΘ να «εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών και πνευματοκτόνων προγραμμάτων».

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.