Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των ομογενών και φιλελλήνων στην τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στην πλατεία «Richard J. Daley Plaza» στο Σικάγο.

H τελετή ήταν αφιερωμένη στους ήρωες της EMAK που είχαν έρθει από την Ελλάδα για να εκπροσωπήσουν το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο συγκίνησε την οικουμένη με την αυτοθυσία τους στον πρόσφατο σεισμό της Τουρκίας, καθώς επίσης και στην οικογένεια του αντιπτέραρχου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα που άφησε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων του Ιλινόις «Ένωσις» στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Κώστας Χανιωτάκης «σκέψεις όλων είναι στραμμένες στις 57 χαροκαμένες οικογένειες».

Η έπαρση της σημαίας και η κατάθεση στεφάνων στον βωμό σε συνδυασμό με την παρουσία του αγήματος της Αστυνομίας προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στις τρεις γενιές των Ελληνοαμερικανών και των φίλων τους που προσήλθαν για να τιμήσουν την ομογένεια και την προσφορά της στην πόλη του Σικάγου και στην πολιτεία του Ιλινόις, καθώς επίσης την προσφορά της γενέτειρας στην ανθρωπότητα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων προσκεκλημένων και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους εκπροσώπους της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Δημήτριο Ρούππα, Δημήτριο Σταλίκα, Μιλτιάδη Καραγεωγιάδη και Αναστάσιο Δογιάννη, καθώς επίσης και στους γονείς του αντιπτεράρχου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελετή προέβαλαν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης του Σικάγου και ο απόηχός της ήταν μεγάλος. Η καθιερωμένη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή το απόγευμα και Τελετάρχες είναι ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Calamos Investments» Γιάννης Κουδούνης και το «Τάγμα της Θέμιδος» (The Order of Themis) που είναι ο συντονιστικός φορέας των ομογενών Δικαστών του Ιλινόις. Η πρόεδρός του Τάγματος, δικαστής Άννα Ελένη Δημακοπούλου αλλά και όλοι οι δικαστές αναμένεται ότι θα παρελάσουν με τις τηβέννους τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.