Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, σχετικά με προβλήματα που απασχολούν την ακριτική περιοχή του Σιδηροκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του αναφέρθηκε σε τρία προβλήματα, με πρώτο και μεγαλύτερο την κάλυψη θέσεων των εφημερίων που αποχωρούν για οποιονδήποτε λόγο (σύνταξη, θάνατος, κλπ), τονίζοντας πως «Με τις δύο θέσεις που κάθε χρόνο η Πολιτεία ευγενώς μας παρέχει δεν δυνάμεθα να καλύψουμε τα κενά μας, ιδίως στα χωριά και τις παραμεθόριες περιοχές ή στους ορεινούς όγκους».

Επίσης ο Μητροπολίτης Μακάριος αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος των καυσίμων το οποίο οδηγεί σε πλήρη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων και ιδιαίτερα σε ακριτικές Ιερές Μητροπόλεις όπως, Σιδηροκάστρου, Ζιχνών, Λήμνου, Γρεβενών, Σιατίστης, Σάμου, Καρπενησίου, Γόρτυνος, Μάνης, Κονίτσης, ζητώντας να επιχορηγηθούν με κάποια λίτρα βενζίνης μηνιαίως για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Σεβασμιώτατος ζητά την βοήθεια του Πρωθυπουργού για να απεμπλακεί η διαδικασία παραχωρήσεως του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου, ώστε να μετατραπεί σε Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πινακοθήκη.

“Βοηθήσατέ μας για να βοηθήσουμε τους τόπους διακονίας μας. Εάν δε δημιουργήσουμε πόλους έλξης, ποίος ο λόγος να μας επισκεφθούν στο Σιδηρόκαστρο;” υπογραμμίζει ο κ. Μακάριος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.