Η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου αγγέλλει την εις Κύριονεκδημίαν του αειμνήστου πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου του Δρόσου (1929-2019). Η Νεκρώσιμος αυτού Ακολουθία ψαλήσεται την Πέμπτη 17ην Ιανουαρίου τ. έ. και ώραν 12:00΄μεσημβρινήν, εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.

Ο αοίδιμος Ιεράρχης, ο οποίος εποίμανε την Ι. Μητρόπολιν Καρπενησίου κατά τα έτη 1979- 2016, υπήρξεν μαθητής της Επταταξίου Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, κατά την μεταπολεμικήν περίοδον λειτουργίας αυτής και δη κατά τα σχολικά έτη 1945-1952, καταγόμενος εκ του Εμπορείου Θήρας. Εν συνεχεία εφοίτησενεις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το έτος 1956. Διάκονος εχειροτονήθη το έτος 1958 και Πρεσβύτερος την 1ην Ιανουαρίου 1959.Μητροπολίτης Καρπενησίου εξελέγη το έτος 1979 και παρητήθη, λόγω γήρατος, το έτος 2016.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πληροφορηθείς εις την Σιάτιστα, όπου ευρίσκεται από τηνΤρίτην δια την Εξόδιον Ακολουθίαν του αοιδίμου πνευματικού του αδελφού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου και επειδή δεν θα δυνηθή να παρευρεθή εις την Νεκρώσιμον Ακολουθίαν του αειμνήστου πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, λόγω της προγραμματισμένης, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσ. Καθηγουμένου κ. Εφραίμ Βατοπαιδινού, επισκέψεως του εις την Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μεγίστην Ι. Μονήν Βατοπαιδίου εν Αγίω Όρει δια την εορτήν των Αγίων Επιφανείων (19ην Ιανουαρίου ν.η.), έδωσε εντολήν εις τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. ΑγάπιονΔρίτσαν, Γενικόν Επίτροπόν Του και Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου όπως τελέση εις το Μητροπολιτικόν Ι.Παρεκκλήσιον της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (πρώην Ι. Ναόν Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου), σήμερον, Τετάρτην 16ην Ιανουαρίου, Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, αποφοίτου της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, ομού μετά Κληρικών εκ των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.