«Στο ΚΑΤ είμαι από χθες το βράδυ. Έχω κάποια εγκαύματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στο αριστερό χέρι. Δεν είναι πολύ σοβαρά, σε δύο – τρεις μέρες μπορεί να βγω, ωστόσο ίσως χρειαστεί κάποια χειρουργική επέμβαση, μου είπαν οι γιατροί. Δόξα το Θεώ δεν είχαμε κάποιο σοβαρότερο περιστατικό σε μάτια», δήλωσε στην ΕΡΤ, μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ο Σεβαστιανός Σωμαράκης, Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο οποίος τραυματίστηκε από την επίθεση του ιερομόναχου στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου που τον δίκαζαν στη Μονή Πετράκη.

«Ήταν πρωτοφανές περιστατικό. Δεν το υποπτευόμασταν με τίποτα. Και πέρυσι, στην πρωτόδικη απόφαση όταν καθαιρέθηκε, είχε εκτοξεύσει ύβρεις προς τους δικαστές και κάποιες απειλές, αλλά είχε λήξει εκεί το θέμα. Χθες ήταν η έφεσή του η οποία απορριφθεί γιατί ήταν εκπρόθεσμη και όταν άκουσε ότι δεν μπορούσε να απολογηθεί ήταν προετοιμασμένος. Είχε στην τσάντα δύο μπουκάλια με οξύ, τα οποία προφανώς δεν τα είχαμε αντιληφθεί», ανέφερε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο τραυματισμένος κληρικός o oποίος συμμετείχε στην χθεσινή συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη.

Ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου δήλωσε ότι επειδή γνώριζαν για τον βίαιο χαρακτήρα του ιερομόναχου είχαν πάρει τα μέτρα τους, καλώντας έναν αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Είχαν ζητήσει πρόσθετη αστυνομική φύλαξη

«Περίμενα ότι θα φώναζε, θα εξύβριζε, αλλά ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο δεν το είχα υποπτευθεί. Εγώ ήμουν ακριβώς δίπλα του γι αυτό “έφαγα” το περισσότερο υγρό πάνω μου. Όπως άνοιξε το μπουκάλι το έριξε πίσω μου. Ευτυχώς φορούσα κολάρο κάτω από τα ράσα, τα οποία έλιωσαν πάνω μου. Αυτά συγκράτησαν το υγρό να μην έχω περισσότερο πρόβλημα στην πλάτη, παρά μόνο στα σημεία που ήταν γυμνά. Στο λαιμό δηλαδή και στο χέρι».

Περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν τα θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό ο Σεβαστιανός Σωμαράκης είπε: «Αμέσως ένιωσα το κάψιμο και φώναξα στους δικαστές “πάμε έξω γιατί μας ρίχνει οξύ και ενημέρωσα τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν έξω. Το παιδί αμέσως τον συνέλαβε και από ότι πληροφορήθηκα έχει καεί στα χέρια».

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συνοδικού Δικαστηρίου αν η συνεδρίαση γινόταν στην κανονική αίθουσα της Μονής Πετράκη, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα καθώς λόγω κορονοϊού επελέγη άλλη αίθουσα όπου οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες. Έτσι το καυστικό υγρό δεν έφτανε όλο στα πρόσωπα και έτσι ήταν λιγότερα τα εγκαύματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.