Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στο μεγάλο προσκύνημα των Οσίων 99 Θεοφόρων Πατέρων στον Αζωγυρέ, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβ. κ Αμφιλόχιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιερότητα του χώρου τονίζοντας πως:

«Ο απαράκλητος αυτός τόπος αγιάσθηκε με τις γονυκλισίες, τις προσευχές και τα δάκρυα των οσίων 99 Θεοφόρων Πατέρων. Ζώντας σε κοινωνία με τον Θεό πλούτιζαν και χαρίτωναν την ζωή τους. Ζούσαν σε εσωτερική πληρότητα. Σήμερα ενώ ο άνθρωπος έχει τα πάντα στη ζωή του, αισθάνεται μέσα του κενός. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή λείπει ο Θεός από την ζωή του;».

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου έχει την μεγάλη ευλογία και ιερό προνόμιο να είναι ο τόπος άσκησης και κοιμήσεως των Οσίων 99 Θεοφόρων Πατέρων, εκτός του Οσίου Ιωάννου, ο οποίος εκοιμήθη εις το Ακρωτήρι Μελέχα, σημερινή Ι. Πατριαρχική Μονή Γουβερνέτου. Ο Αζωγυρές και οι σπηλιές της περιοχής στην Επαρχία Σελίνου είναι ο τόπος που επέλεξαν οι Όσιοι Πατέρες να ασκητέψουν και τελευτήσουν τον επί γης βίο τους, μετά την έλευση τους από την Κύπρο.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε, επίσης, στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας, όπου έζησε ο Όσιος Ιωάννης κατά την μετάβαση του στο ακρωτήρι Μελέχα, όπως αντίστοιχα συνέβη και σε πλήθος εορτάζοντων Ναών της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.