«Τώρα η μαρτυρική Εκκλησία της Ουκρανίας, όπου ο Άγιος Πρίγκιπας Βλαδίμηρος βάπτισε τον λαό της Αγίας Ρως, βεβηλώνεται από ανοσιουργήματα των σχισματικών, από τη βία και την αιματοχυσία», τόνισε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος.

Κατά την ομιλία του στις 23 Μαΐου 2018 στην τελετή απονομής βραβείων του Διεθνούς Κοινωνικού Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Σωτήρος Χριστού Μόσχας ο Πατριάρχης Ειρηναίος ανέφερε: «Πασίγνωστος είναι ο αγώνας των εκατοντάδων χιλιάδων Σέρβων, των αγωνισαμένων μέχρι θανάτου υπέρ της Αγίας Ορθοδοξίας.

Δι΄αυτό φρονώ ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια, προκειμένου να εξηγήσω το πῶς βλέπει η Εκκλησία της Σερβίας τις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η απάντησή μας είναι ακριβώς όπως και θα ήταν εκείνη των προγόνων μας: η Σερβική Εκκλησία στηρίζει αμέριστα την ενότητα και την ολοκληρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, καταδικάζοντας απερίφραστα τις ενέργειες των ουνιτών και σχισματικών, οι οποίοι σχίζουν τον χιτώνα του Χριστού πλησίον της βαπτισματικής Κολυμβήθρας του Κιέβους, προδίδοντας τον λαό του στους εχθρούς της πίστεως. Ὧν τὸ τέλος ἔσται κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν. (Β’Κορ. 11. 15)».

Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας: «είναι εχθρός όχι μόνο της Ρωσικής Εκκλησίας και του Ρωσικού κόσμου, αλλά επίσης και όλων των Ορθοδόξων Σλαβικών λαών και της οικουμενικής Ορθοδοξίας όποιος βοηθά τους σχισματικούς της Ουκρανίας».

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.