«Η πληρότητα της αποκάλυψης βρίσκεται στην Εκκλησία του Χριστού, και γνωρίζουμε ότι έχουμε αυτήν την πληρότητα», τόνισε από την ιστορική Μονή Τουμάν ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη την Κυριακή 16 Μαϊου.

Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε τη Μονή ως τόπο αναγέννησης για τον σερβικό λαό καθώς ανά τους αιώνες, πολλοί ασκητές επέλεξαν τη μονή ως τον τόπο της πνευματικής τους άσκησης. Παράλληλα, τόνισε πως η παράδοση των προγόνων είναι αυτή η οποία μεταλαμπάδευσε τον πόθο των σέρβων για τη λειτουργική ζωή η οποία βιώνεται μέσα στην εκκλησία διατηρώντας ακράδαντη την πίστη στον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος τόνισε, επίσης, ότι οι χριστιανοί «δεν χρειαζόμαστε διαλογισμούς, γιόγκα και άλλες τάσεις της λεγόμενης «πνευματικότητας» η οποία έχει πλημμυρίσει τόσο τη χώρα μας όσο και την Ευρώπη» και αυτό γιατί όπως επεσήμανε «η πληρότητα της αποκάλυψης βρίσκεται στην Εκκλησία του Χριστού, και γνωρίζουμε ότι έχουμε αυτήν την πληρότητα».

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.