«Ο Θεός είναι συνεχώς μαζί μας, αλλά δυστυχώς, πολλές φορέας, ακόμη και όταν είμαστε στην εκκλησία, αγνοούμε αυτό το γεγονός».

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή, με το παλαιό εορτολόγιο, της ανακομίδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη προσωπικότητα του Μεγάλου Αθανασίου και το θεολογικό του έργο ερμηνεύοντας τη διδασκαλία του Αγίου Πατρός περί της ενσαρκώσεως του και Λόγου του Θεού. «Όταν ο Άγιος Αθανάσιος είπε ότι ο άνθρωπος πρέπει να γίνει θεός, ήξερε ότι αυτό δεν σήμαινε ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει θεός από τη φύση του, αλλά με τον τρόπο ζωής του. Δηλαδή, ο τρόπος ζωής να βασίζεται στο ευαγγέλιο, να εφαρμόζει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εντολές του Θεού στη ζωή του, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να συμμετέχει με πληρότητα, σε όλα όσα μας δίνει ο Θεός», ανέφερε.

Ο Θεός δίνει ολόκληρο τον εαυτό του στους ανθρώπους. Ο Θεός είναι συνεχώς μαζί μας, αλλά δυστυχώς, πολλές φορέας, ακόμη και όταν είμαστε στην εκκλησία, αγνοούμε αυτό το γεγονός. Δεν αναγνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Επιπλέον, εάν δεν έχουμε κάποια προβλήματα, εάν δεν έχουμε πειρασμούς, ξεχνάμε τον Θεό», συμπλήρωσε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε το ενοριακό κέντρο και αντάλλαξε το αναστάσιμο μήνυμα με τους πιστούς. Μάλιστα, είχε και μια ευχάριστη συνομιλία με τα παιδιά δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη του προς αυτά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.