Στην αρχή της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τόνισε τη σημασία της ενότητας της Εκκλησίας από τον Ναό του Αγίου Σάββα σημειώνοντας «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στη Σύνοδο των Ιεραρχών για να δείξουμε την ενότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας».

Ενώ στη συνέχεια σημείωσε «Ταυτόχρονα όμως συναντηθήκαμε με το πνεύμα της Αγάπης και θα σκεφτούμε μαζί όλους τους πειρασμούς που αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας, μαζί θα βρούμε λύσεις που δεν θα είναι απλώς διοικητικές αλλά λύσεις με το Άγιο Πνεύμα και τον Αναστημένο Χριστό μάρτυρα που θα χτίζουν το Σώμα του Χριστού».

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης πρόσθεσε ότι επειδή είναι το Άγιο Πνεύμα μάρτυρας η Ιερά Σύνοδος δεν μοιάζει με συμβούλια και συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στον κόσμο. «Η Ιερά Σύνοδος λειτουργεί σαν οργανισμός καθώς είμαστε σε άρρηκτη ενότητα με τον Χριστό αλλά και σε ενότητα μεταξύ μας» σημείωσε και εξήγησε ότι οι Ιερές Σύνοδοι εξαλείφουν κάθε είδος ατομικισμού, αυθαιρεσίας και ατομικότητας.

Τέλος δεν παρέλειψε να σημειώσει την λύπη του για τους Ιεράρχες που δεν είναι στην Ιερά Σύνοδο όπως ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος αλλά και τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.