Συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κκ Θεολόγου στον Πάνο Γκόρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Πως βιώσατε το θέμα της πανδημίας. Πιστεύετε πως δοκιμάστηκε η πίστη των ανθρώπων. Τι πρέπει να κάνει η Εκκλησία την επόμενη ημέρα της πανδημίας;

Η σοβούσα σοβαρή υγειονομική κρίση, ως μία παγκόσμια απειλή, συνεχίζει να ευρίσκεται εντός των τειχών των ανθρωπίνων κοινωνιών σ΄ ολόκληρο τον κόσμο και ασφαλώς και στην πατρίδα μας. Αυτή η πραγματικότητα θέτει όλους μας πρωτίστως ενώπιον των προσωπικών και συλλογικών ευθυνών μας.

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοιού , ως απειλή κατά της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, δοκιμάζει πολυεπίπεδα για μια ακόμη φορά τις αντοχές του ανθρωπίνου πολιτισμού.

Η νόσος αυτή παραχωρήθηκε ίσως για να μας διδάξει παιδαγωγικώς τα όριά μας αλλά και για να μας υπενθυμίσει την δύναμη της πίστεως στον Θεό , την χάρη της προσευχής, την ομορφιά της ανθρωπιάς που νικά τον φόβο, την αισιόδοξη προοπτική σε ότι φαίνεται αδιέξοδο ,την υπέρβαση της ανασφάλειας μέσα από την βεβαιότητα ότι ως πολύτιμα μέλη της πανανθρώπινης οικογένειας έχουμε πατέρα φιλόστοργο και παντοδύναμο που όχι μόνο μπορεί αλλά κυρίως θέλει να μας βοηθήσει ποικιλοτρόπως .

Με αφορμή αυτή την πανδημία ετέθη και πάλι ,ως μη όφειλε βεβαίως,το ερώτημα αναφορικώς προς τα όρια της πίστεως και της επιστήμης.

Και λέγω ,ώς μη όφειλε, διότι για την ορθόδοξη Εκκλησία μας, το ζήτημα είναι λελυμένο.Εκκλησία και επιστήμη , πίστη και λογική ευρίσκονται σε μια σαφώς διακεκριμένη συλλειτουργική ενότητα και σχέση, εφόσον και οι δύο υπηρετούν τον διφυή άνθρωπο.

Η συνέχεια στο άρθρο Σερρών Θεολόγος για όλα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Οι νέοι μας χρειάζονται όραμα, αλήθεια, εμπιστοσύνη

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.