Ο μικρός Δημήτρης από την Ηράκλεια Σερρών είναι μόλις δέκα ετών. Από επτά ετών πάσχει από σπαστική τετραπληγία, συνέπεια εγκεφαλίτιδας.

Η πάθηση αυτή προκλήθηκε από γρίπη τύπου Β, από την οποία νόσησε ο μικρός, σε ηλικία 7 ετών. Το 2018 και μετά την εμφάνιση της γρίπης, ο Δημήτρης έπεσε σε κώμα και νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

Το παιδί διαγνώσθηκε με εγκεφαλίτιδα, γεγονός που προκάλεσε βαρεία νοητική στέρηση και 100% κινητική αναπηρία των κάτω άκρων. Εν συνεχεία, νοσηλεύτηκε για άλλους δύο μήνες στην Παιδιατρική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου και έπειτα από συστάσεις των ιατρών μεταφέρθηκε σε κλινική αποκατάστασης για κάποιους μήνες. Το παιδί, αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες θεραπείες, επέστρεψε στο σπίτι με την οικογένειά του με σκοπό να συνεχίσει εκεί τις φυσιοθεραπείες και τις λογοθεραπείες.

Η οικογένεια του Δημήτρη βρίσκεται στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια και παλεύει με όλες τις δυνάμεις για να του προσφέρει ότι χρειάζεται. Ο αγώνας όμως είναι μεγάλος και οι οικονομικές τους δυνάμεις εξαντλούνται καθώς υπάρχει καθημερινή ανάγκη περίθαλψης και οικονομικής υποστήριξης για τις ανάγκες του μικρού. Ο Δημήτρης αδυνατεί να μιλήσει και κατ’επέκταση να επικοινωνήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, να καταναλώσει τροφή και να μετακινηθεί. Συνεπώς, έχει ανάγκη 24ωρης φροντίδας, την οποία του την παρέχουν οι γονείς του. Οι ίδιοι βρίσκονται διαρκώς στο πλάι του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν. Το συγκεκριμένο διάστημα και ενώ η κατάσταση του παιδιού παραμένει σταθερή, ο Δημήτρης δεν λαμβάνει τις απαραίτητες θεραπείες εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.