Την εμφάνισή του στο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte – το ρωσικό facebook – έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Με το Λόγο του θεού και φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία αλλά και κοινωφελείς εκδηλώσεις έκανε “πρεμιέρα” την Ημέρα των Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, ανήμερα του Κυρίλλου και Μεθοδίου. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού τμήματος ενημέρωσης του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόϊντα «νομίζω ότι οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, εάν ζούσαν στον 21ο αιώνα, θα ενέκριναν και θα επιβράβευαν αυτήν την πρωτοβουλία»!

Η δημιουργία της σελίδας σε ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα έχει ουσιαστικά τον ίδιο σκοπό με το ιεραποστολικό έργο των Ισαποστόλων καθηγητών, συνέχισε ο Λεγκόϊντα: «Τη μεταφορά του θεϊκού Λόγου, με την χρήση των πιο σύγχρονων και κατανοητών μέσων επικοινωνίας τη σημερινή εποχή.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επανειλημμένως τονίσει ότι για εκατομμύρια ανθρώπους τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν την κύρια πηγή πληροφοριών και μέσα επικοινωνίας. Και για αυτό ακριβώς η Εκκλησία δεν μπορεί να παραμελήσει αυτό το τμήμα του ποίμνιού της».

Με τις αναρτήσεις και την επιμέλεια της σελίδας στο Vkontakte ασχολείται το Συνοδικό τμήμα ενημέρωσης, ενώ επιλεγμένες ερωτήσεις και σχόλια θα μεταφέρονται στον Πατριάρχη Κύριλλο.

Η πατριαρχική σελίδα στο VKontakte (http://vk.com/patriarhkirill) αποτελεί άλλο ένα βήμα στην εδραίωση της παρουσίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα η πατριαρχική σελίδα έκανε την εμφάνισή της σε αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Γέλιτσα.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.