Ι.Μ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θρόνου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 το πρωί από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καρπενησίου στα στελέχη που θα συμμετέχουν φέτος στην Κατασκηνωτική ομάδα.
Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτές Θεόδωρος Τσώνης, Δήμητρα Ράφα και Σπυρίδων Μαχαλιώτης έδειξαν στους ομαδάρχες πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν σε κάθε πιθανό κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Κυρίως τους δίδαξαν την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η ΚΑΡΠΑ αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητό αερισμό με σκοπό να διατηρηθεί η ροή του αίματος και η οξυγόνωση μετά από καρδιακή ανακοπή. Όλα τα στελέχη κατόπιν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική εξάσκηση. Το κλίμα της συνάντησης ήταν άριστο καθότι τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν κάθε απορία και οι εκπαιδευτές με αγάπη απαντούσαν σε κάθε ερώτησή τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των γονέων που θα συμμετέχουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις. Η συμμετοχή των γονέων ήταν αθρόα μιας και φέτος θα συμμετέχουν 200 παιδιά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Αρχικά έγινε μία σύντομη αναφορά στο τι είναι κατασκήνωση και ποιοι οι στόχοι της. Στη συνέχεια προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τους χώρους της κατασκήνωσης κι ένα βίντεο από στιγμές κατασκηνωτικές των παιδιών που συμμετείχαν το καλοκαίρι του 2019. Ανανέωσαν το ραντεβού για την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ. στα Γραφεία της Μητροπόλεως, όπου δύο λεωφορεία θα περιμένουν για να παραλάβουν τους μικρούς κατασκηνωτές για ένα διαφορετικό καλοκαιρινό δεκαήμερο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.