Με την ευλογία του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το τρίτο κατά σειρά Σεμινάριο Κατηχήσεως, για το έτος 2022, στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ, με τη συμμετοχή 22 ατόμων, μη Ορθοδόξων. Πρόκειται για άτομα που έγιναν μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας είτε δια του βαπτίσματος, είτε δια του χρίσματος.

Τα κατηχητικά σεμινάρια συνιστούν έναν θεσμό για την περιοχή του Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας και πραγματοποιούνται τέσσερις φορές τον χρόνο, απευθυνόμενα τόσο σε μη Ορθοδόξους, που θέλουν να γνωρίσουν την ορθόδοξη πίστη και τη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όσο και σε Ορθοδόξους Χριστιανούς που ενδιαφέρονται να ενδυναμώσουν τις γνώσεις και την πίστη τους.

Πρόκειται για μια διακονία που διεξάγεται στην Αγγλική γλώσσα, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά: (03) 9998 1898, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τρέχοντος Σεμιναρίου, τελέστηκε ειδική Aκολουθία από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερασούντος κ. Ευμένιο, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους κατηχούμενους τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ζωή μας με τον Χριστό και την Εκκλησία δεν ενισχύεται από την πολλή γνώση περί του Θεού, αλλά από τη μυστική εμπειρία που βιώνουμε σαν χριστιανοί μέσα από την προσωπική μας ζωή αλλά και μέσα από το θησαυρό που έχουμε, δηλαδή τη Θεία Λειτουργία».

«Η συμμέτοχη σας λοιπόν στην Θεία Λειτουργία», επισήμανε ο Θεοφιλέστατος, «θα είναι αυτή που θα σας δυναμώσει και θα σας δώσει την σωστή εμπειρία του Θεού και θα σας κάνει φίλους του Χριστού». Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος διαβίβασε στους κατηχούμενους τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.