Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, έθεσε σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στις πρώτες εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν για απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.).

Η πλατφόρμα λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας όπου βρίσκεται αναρτημένη και η Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων (exetaseis-ithageneia.ypes.gr) της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον ν.4735/2020 το συγκεκριμένο Πιστοποιητικό αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή και εξέταση αίτησης πολιτογράφησης για τους αλλογενείς αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιο Μπαλέρμπα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας για την αυτόματη ταυτοποίηση του αιτούντος.

Επισημαίνεται ότι:
Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ.
Από το παράβολο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών).

Η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις που θα διεξαχθούν στις 16 Μαΐου 2021 λήγει στις 18 Απριλίου 2021, στις 23:59 ώρα Ελλάδος.

Οι αιτούντες μπορούν να επιλέξουν σε ποια από τις οκτώ πόλεις που θα υπάρχουν εξεταστικά κέντρα επιθυμούν να εξεταστούν.
Έχει προβλεφθεί ειδική φόρμα αίτησης για όσους ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εξεταζόμενων (άνω των 62 ετών, με μαθησιακά προβλήματα ή με παθήσεις και αναπηρίες).

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις για Π.Ε.Γ.Π θα διεξαχθούν με διαδικασίες αντίστοιχες των πανελλαδικών. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν κανέναν περιορισμό ως προς την επανάληψη της εξεταστικής διαδικασίας σε περίπτωση αποτυχίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (9)
 1. Enkeleda 2 χρόνια πριν

  Μπορείτε να μου πείτε πος ακρηβος λιτουργι το μάθημα ευχαριστώ

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Ρουσαλκα 3 χρόνια πριν

  Ελπίζω να μαθω τέλεια τα Ελληνικα!!!

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Ρουσαλκα 3 χρόνια πριν

  Ελπιζω να μεθω καλυ την ελληνική γλώσσα!

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Ρουσαλκα 3 χρόνια πριν

  Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. Teuta 3 χρόνια πριν

  Θέλω να πάρω μέρος στο διαγωνισμό του τεστ.

  ΑπάντησηΆκυρο
 6. Teuta 3 χρόνια πριν

  Θέλω να μάθω ελληνικα να διαβάσω.

  ΑπάντησηΆκυρο
 7. TEUTA 3 χρόνια πριν

  Μου αρεσει να σειμετεκο στο τεστ ιθαγγενια.

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.