Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς σε περίπτωση που τα παιδιά τους νοσούν χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν κάναμε έναν απολογισμό της χθεσινής ημέρας για το άνοιγμα των σχολείων θα βάζαμε ένα θετικό πρόσημο δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.

Αναφερόμενος στα 16.000 περίπου κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Αλέξανδρος Κόπτσης εξήγησε πως για πρώτη φορά διενεργήθηκαν 1,6 εκατομμύρια τεστ και με αυτόν τον τρόπο ανακαλύφθηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα. Ως εκ τούτου αναχαιτίζεται, όπως είπε, η περαιτέρω διασπορά του ιού στα σχολεία και την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι μετά τη δήλωση θετικού self test, τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν μοριακό ή rapid test για να επιστρέψουν στα σχολεία. Στο διάστημα αυτό δεν προσέρχονται στα σχολεία, ενώ οι απουσίες τους καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται.

Σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν θετικά 9.688 self test μαθητών και εκπαιδευτικών, με τον γ.γ. του υπουργείου να εκτιμά ότι σήμερα μπορεί να κλείσουν 3 ή 4 τμήματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο.

Σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών, ο κ. Κόπτσης επανέλαβε ότι έχουν αρχίσει οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που νοσούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς σε περίπτωση που τα παιδιά τους νοσούν χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.