Ικανοποίηση εκφράζει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Γάμου και Εκδηλώσεων για τις χαλαρώσεις μέτρων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο όσον αφορά σε γάμους και βαπτίσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Γιώτα Κάπαρη, μέλος του Συνδέσμου, ανέφερε πως η ψυχολογία του κόσμου έχει ανέβει, με τους πελάτες που είχαν “παγοποιήσει” τα σχέδιά τους για μετά το Πάσχα, πλέον να τρέχουν να ετοιμαστούν. 

“Ελπίζουμε ότι φέτος η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη. Έχουμε πάρει και διαβεβαιώσεις ότι μετά το Πάσχα το Υπουργείο θα μας δώσει όλα τα εφόδια για να διεκπεραιώσουμε σωστά τους γάμους. Να μην υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων, να μην υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα.”

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η κ. Κάπαρη, η επερχόμενη έναρξη της νηστείας του Πάσχα δεν επιτρέπει την τέλεση γάμων, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου να πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος Απριλίου για να δουλέψουν ξανά. 

“Οι χοροί για εμάς θα ξανά ξεκινήσουν μετά το Πάσχα. Έχουμε άλλους δύο μήνες στην αναμονή… Από τέλος Δεκεμβρίου που επιτρεπόταν να δουλέψουμε, θα ξανά δουλέψουμε τέλος Απριλίου. Τέσσερις μήνες εντελώς νεκρούς…”

Η κ. Κάπαρη παράλληλα δηλώνει πως ο κλάδος εδώ και ένα χρόνο περιμένει την οικονομική στήριξη που αφορά στην περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Μαϊου 2021, όπως και ένα ποσό που αφορά από τις 16 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:  

από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, την άρση της απαγόρευσης εισόδου σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, γάμους, βαπτίσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα. Η είσοδος θα επιτρέπεται με την προσκόμιση SafePass (τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 24 ωρών).
από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, την αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους και βαπτίσεις, από 200 σε 250 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο που είναι σε ισχύ.
από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, την αύξηση του αριθμού προσώπων ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους και βαπτίσεις, από 8 σε 12 άτομα.
την άρση της απαγόρευσης του χορού και την αύξηση του ανώτατου ορίου ατόμων σε χώρους εστίασης και αναψυχής, μετά από την κατάρτιση ειδικού πρωτοκόλλου. Εξουσιοδότηση Υπουργού Υγείας για διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και εφαρμογή του πρωτοκόλλου μετά από έγκριση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.