ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ξεκίνησε επιτυχώς η Ημερίδα με θέμα ΄΄Η Ορθοδοξία απέναντι στη σύγχρονη άρνηση΄΄, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με χορηγό επικοινωνίας το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Πειραιάς ΤΩΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών άρχισε σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, η Ημερίδα με θέμα ΄΄Η Ορθοδοξία απέναντι στη σύγχρονη άρνηση που συνδιοργανώνει η Εστία Πατερικών Μελετών, τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και έχει ως χορηγό επικοινωνίας το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Μετά την προσευχή το λόγο έλαβε ο Πρωτοπ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως:
΄΄Στην  Ευρώπη του διαφωτισμού και της Γαλλικής Επαναστάσεως, δεν χωρά η Ορθόδοξη Ελλάδα. Η Ευρώπη γνωρίζει πως η Ορθοδοξία των Αγίων μας συνιστά ανατροπή της πολιτισμικής και κοινωνικής πραγματικότητος΄΄.

Το λόγο εν συνεχεία έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος ανέπτυξε το θέμα ΄΄Υφίσταται αναγκαιότης αλλαγής του συνταγματικού πλαισίου σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, ισχύοντος του άρθρου 13 περί θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα; Μύθοι και παρανοήσεις.΄΄

Ανέφερε χαρακτηριστικά: ΄΄Τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα φαίνεται πως επιθυμούν να πάψουν τους πολίτες από την Ορθόδοξη Πίστη. Για το δήθεν ουδετερόθρησκο Κράτος παρουσιάζεται το Θέμα ως δήθεν μεγάλη μεταρρύθμιση. Τίθεται προς κατεδάφιση το Κράτος Δικαίου το οποίο οι Έλληνες έχουμε διαφυλάξει εδώ και 200 χρόνια.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος ο οποίος ομίλησε για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγές.

Στο ΣΕΦ παρευρέθηκε υποψήφιος για το Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και εκπρόσωποι πολιτικών δυνάμεων.Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.29 (17 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.