Ο Μητροπολίτης παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου και παρέμενε στην οικία του, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Σε Νοσοκομείο της Πάτρας εσπευσμένα ο Μητροπολίτης Κοσμάς – Νοσούσε από κορωνοϊό.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εισήχθη εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας, 29 Νοεμβρίου 2021 σε Νοσοκομείο της Πάτρας εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του.

Κατά πάσα πιθανότητα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όμως αυτό είναι κάτι που έως και αυτή την ώρα δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι γνωστό, ανακοινώθηκε μάλιστα και επίσημα από την Μητρόπολη, ότι ο κ. Κοσμάς νοσεί από κορωνοϊό.

Ο Μητροπολίτης παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου και παρέμενε στην οικία του, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος) γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα.

Την 25η Μαϊου 2004 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου 2005 υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
 1. Ποπη πασα 1 χρόνο πριν

  Βοήθεια μας Αμην

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Ποπη πασα 1 χρόνο πριν

  Χρόνια πολλά στοναγιο Ανδρέα βοήθεια μας Αμην Παναγία μου

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Ποπη πασα 1 χρόνο πριν

  Η εκκλησία ον λάιτ είναι πολύ ωραία ηρεμώ κ,μου αρέσει αμην

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.