Σήμερα Πέμπτη και ώρα 7 έως 10.30 π.μ. θα τελεσθή ο Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ώρα 1 μ.μ. θα τελεσθή η Εξόδιος ακολουθία υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ με την συμμετοχήν πλειάδος Αρχιερέων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης έφθασε εις την Ηλειακή Πρωτεύουσα τον Πύργο η σεπτή σορός του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού του Β’, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω, ειρηνικά και οσιακά, εις το Άσυλο Ανιάτων «Παναγία η Καθολική» της Γαστούνης το βράδυ της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου σε ηλικία 91 ετών, κλείνοντας ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά και Εκκλησιαστικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της Ηλείας.

Ήταν από τους μακροβιότερους Ιεράρχες στην Εκκλησία της Ελλάδος και από τους σοφότερους «Ιεράρχες», που ενέπνεε την ακλόνητη πίστη και έδινε με το παράδειγμα της ζωής του τον ευσεβή και πειθαρχημένο Χριστιανικά βίο του, ο οποίος επικεντρωνόταν στην αληθινή αγάπη και την μεγάλη ανδιοτελή κοινωνική προσφορά. Το δε κύρος και η προσωπική του διαδρομή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, τον κατατάσσουν ως έναν από τους κορυφαίους Ιεράρχες, που γνώρισε ο τόπος μας.

Το Ιερό του σκήνωμα υποδέχθηκε με συγκίνηση στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθανάσιος ο Β’ μετά του Ιερού Κλήρου και των τοπικών αρχών. Εν συνεχεία τελέσθηκε το πρώτο Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό του ιδίου και ομίλησε για τις τελευταίες οσιακές στιγμές της κοίμησης του Μακαριστού Γέροντός Του. Το Ιερό σκήνωμα από σήμερα Τετάρτη 22-2-2023 θα ευρίσκεται εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Νικολάου Πύργου από ώρα 2 μ.μ. έως της εξοδίου ακολουθίας, αύριο Πέμπτη 23-2-2023 και ώρα 1 μ.μ. προς λαϊκόν προσκύνημα όπου το Χριστεπώνυμο πλήρωμα καλείται να κλείνει ευλαβικά το γόνυ, ως σεβασμό και αναγνώριση προς το πρόσωπό Του.

Σήμερα Πέμπτη και ώρα 7 έως 10.30 π.μ. θα τελεσθή ο Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ώρα 1 μ.μ. θα τελεσθή η Εξόδιος ακολουθία υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ με την συμμετοχήν πλειάδος Αρχιερέων. Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας θα γίνει ο ενταφιασμός της σορού εις Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, παραπλεύρως του Μακαριστού προκατόχου του αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.