Με συνοδεία στρατού και Αστυνομίας η σορός του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται από νωρίς το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Στο μεταξύ εξακολουθεί να είναι ανοιχτό το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στην κηδεία θα παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά.

Στην κηδεία θα παραστούν η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα εκφωνήσει τον επικήδειο.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα ταφεί σε τάφο κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως ήταν και η επιθυμία του ιδίου.

Με συνοδεία στρατού και Αστυνομίας η σορός του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται από νωρίς το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Από σήμερα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου η σορός του Αρχιεπισκόπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί στις 18.00.

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή από την Πέμπτη ως το πρωί του Σαββάτου, πριν από την κηδεία, η οποία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι, εκτίθεται η σορός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 81 ετών.

Την ίδια ώρα, το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο άνοιξε το πρωί της Τρίτης, στο Γραφείο του μακαριστού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Να σημειωθεί πως της εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα ταφεί στον τάφο που ετοίμασε ο μακαριστός κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως ήταν και η επιθυμία του ιδίου.

Από την Τρίτη έχει κηρυχθεί δημόσιο πένθος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, μέχρι και την ημέρα της κηδείας του, το Σάββατο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.