ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε αυτοκινητιστικό ατύχημα τραυματίστηκε ο πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Ρίζος, 82 ετών, στον αυτοκινητόδρομο 3 βόρεια της Βοστώνης, ο οποίος ενώνει την πολιτεία της Μασαχουσέτης με την πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει ο «Εθνικός Κήρυκας», το ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου γύρω στις 2:30 με 3 η ώρα στο ύψος που συνδέεται ο δρόμος 129 που οδηγεί στην πόλη Μπιλερίκα με τον δρόμο 3. Το όχημα του π. Παναγιώτη συγκρούσθηκε με ημιφορτηγό, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος 3 για αρκετή ώρα για την προσγείωση του ειδικού ελικοπτέρου που τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

Ο π. Παναγιώτης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά, νοσηλεύεται σε καταστολή σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, έχοντας στο πλευρό του την πρεσβυτέρα του Αλεξάνδρα και τα παιδιά του, ένα εκ των οποίων είναι ιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», ο π. Παναγιώτης επέστρεφε από την μηνιαία συνεδρίαση του Ιερατικού Συνδέσμου Νέας Αγγλίας η οποία είχε γίνει, όπως συνηθίζεται, στη Μητρόπολη Βοστώνης, στην οικία του στην πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης όταν συνέβη το ατύχημα. Η Αστυνομία απλώς αρκέσθηκε να πει ότι «συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τα οποία έγινε το ατύχημα».

Ο π. Παναγιώτης είναι συνταξιούχος, αλλά επί σειρά ετών εξυπηρετεί την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λόουελ και ιερουργεί τις Κυριακές, τις μεγάλες εορτές, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, καθότι η κοινότητα αυτή έχει συρρικνωθεί από απόψεως μελών, πλην όμως έχει έναν περικαλλή και επιβλητικό ναό, καθώς και κοινοτικές εγκαταστάσεις.

Το εσπέρας της Τετάρτης τελέσθηκε Ιερή Παράκληση στον ναό του Αγίου Γεωργίου υπέρ υγείας του τραυματισθέντος π. Παναγιώτη από τους ιερείς Νικόλαο Πελεκούδα και Αθανάσιο Τσινίνη των κοινοτήτων Αγίας Τριάδος και Μεταμόρφωσης, αντίστοιχα, του Λόουελ.

Ο π. Παναγιώτης είναι εκ των πλέον λογίων κληρικών της Μητρόπολης Βοστώνης και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής γενικότερα και διετέλεσε επί τριάντα έτη καθηγητής της ελληνικής γλώσσας στο Λύκειο του Λόουελ, ενώ ταυτόχρονα ιεράτευε στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος μαζί με τον αείμνηστο π. Φίλιππο Γιαλεψό.

Είναι επί πολλές δεκαετίες καθημερινός αναγνώστης του «Εθνικού Κήρυκα».

Θ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.