Μέσασε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και παρουσία πλειάδος Κληρικών και πλήθους πιστών τελέσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ενοριακό ΝαόΑγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας,η Εξόδιος Ακολουθία του αοιδίμου Ιερέως Ιωάννου Ζερβάκη, συνταξιούχου Κληρικού και πρώην Εφημερίου της Ενορίας Νέας Ανατολής.

Το σεπτό σκήνωμα του κεκοιμημένου Ιερέως, που είχε μεταφερθεί από το προηγούμενο βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ν. Ανατολής και είχε παραμείνει καθ᾽ όλη τη διάρκεια της νύκτας μέχρι και την Εξόδιο Ακολουθία στον ναό,ασπάσθηκαν οι ενορίτες αλλά και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, που με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτισαν τον αείμνηστο και αγαπητό παπα-Γιάννη.

Στηνακολουθία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος και εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, εκφράζοντας την κατ’ άνθρωπον θλίψη για την εκδημία του μακαριστού Ιερέως της Τοπικής Εκκλησίας. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πολύχρονη ιερατική διακονία του εκλιπόντος Κληρικού, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε αφοσιωμένος, ακούραστος και φιλακόλουθος λειτουργός,σεμνός και ταπεινός εργάτης του Ευαγγελίου, που διακρινόταν για την απλότητα, την εργατικότητα, τον ιερό ζήλο, την ανιδιοτελή αγάπη και την σταθερή πίστη του προς τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Όπως τόνισε ο λόγος του ήταν «πάντοτεεν χάριτι, άλατι ηρτυμένος»,μεστός, συμβουλευτικός, ειλικρινής, ασυμβίβαστος και φιλαλήθης, και αποτέλεσε παράδειγμα υπομονής, ισχυρής θέλησης, εγκράτειας, ανεξικακίας και πνευματικής αρχοντιάς.

ΟΣεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος σημείωσε ότι ο π. Ιωάννηςπαρέδωσε την ψυχή του στα χέρια του Ζωοδότη Θεού, ύστερα από πενήντα οκτώμιση έτη Ιερωσύνης, αποτελώντας ένα επίλεκτο μέλος του πρεσβυτερίου της Ιεράς ΜητροπόλεωςΙεραπύτνης και Σητείας. Σφράγισε ανεξίτηλα την πορεία των δύο Ενοριών, των Μύθων και της Νέας Ανατολής, που ωςτακτικός Εφημέριος διακόνησε καιαξιώθηκε να δρέψει πολλούςαπό τους καρπούς των πνευματικών έργων του. Τέλος, ευχήθηκε ο Μέγας Αρχιερεύς Κύριος Ιησούς Χριστός να ανοίξει τις πύλες της Βασιλείας Του και να τον αναδείξει άξιο λειτουργό και του επουράνιου θυσιαστηρίου Του, για νασυνεχίσει να ιερουργεί και να δέεται για τους ενορίτες και όλους τους οικείους της πίστεως, που τον γνώρισαν και τους άφησε ανάμνηση αγαθή, και να είναι η μνήμη του αιωνία.

Επίσης, σύντομο έμμετρο λόγο απηύθυνε ο κ. Εμμανουήλ Διαμαντάκης, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ενορίας Αγίας Ζώνης Μύθων, ενώ το ψήφισμα του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας ανέγνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιδεσ. Πρωτ.Σπυρίδων Ρελάκης.

Ακολούθησε η ταφή του μακαριστού Ιερέως στη γενέτειρά του, στο χωριό Καρύδι Μεραμβέλλου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Πριν την ταφή τελέσθηκε Τρισάγιο στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καρυδίου, όπου παρέστησαν οι χωριανοί του μακαριστού για να τον αποχαιρετίσουν και να λάβουν την ευχή του για τελευταία φορά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.