Με λαμπρότητα και σε κλίμα αναστάσιμης χαράς εορτάσθηκε σήμερα, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η Πολιούχος και Προστάτιδα της Κορώνης Παναγία Ελεήστρια.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στα γραφικά σοκάκια της ιστορικής Κωμοπόλεως, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Με το πέρας της λιτανείας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν των ανδριάντων του Εθνοϊερομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του Μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέσθηκε την χάρη και την βοήθεια της Ελεήστριας για τους κατοίκους της Κορώνης, αλλά και για όλους τους όπου γης Μεσσηνίους. Συνάμα ευχαρίστησε τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και το Μανιατάκειο Ίδρυμα γιά την οικονομική συμβολή τους προς το Ταμείο Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε και προς τον Σύλλογο Κορωναίων Αττικής για την προσφορά τους στο Προσκύνημα.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίστης, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς, Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.