«Υπομένουμε τη σκανδαλώδη αμεριμνησία Εκκλησίας και το Κράτους, εδώ και δεκαετίες, αφού παρά το γεγονός ότι υπηρετούμε σε ΝΠΔΔ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, δεν προχωρούν στη θέσπιση αξιοπρεπούς πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων.

Όμως, η πρόσφατη «ηχηρή» απουσία της μουσικής εκπαίδευσης από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και άλλες διατάξεις», που εισήχθη προς
διαβούλευση, θέτει σε αμφισβήτηση την επαγγελματική μας οντότητα, επιφέρει πρωτοφανή απαξίωσή μας και ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης…» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, με το από υπ. αριθ. 551/2.12.2020 Υπόμνημά της, συμμετέχει, με θετική στάση, στην διαβούλευση του ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να τονιστεί ότι η
μακραίωνη Βυζαντινή Μουσική, που προϋπήρξε του νέου Ελληνικού Κράτους κατά μία και πλέον χιλιετία, που αποτελεί στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, δεν είναι δυνατό να εξακολουθεί να υποτιμάται. Δεν μπορεί να είναι πλέον αποδεκτό ότι μετά από μακροχρόνιες σπουδές θα εξακολουθήσουν, παρά τη ρύθμιση που επιχειρείται από το ΥΠΑΙΘ, να αποδίδονται άτυποι μεταλυκειακοί τίτλοι σπουδών (Πτυχία και Διπλώματα), επικυρωμένοι μεν από το Υπουργείο Πολιτισμού, πλην όμως ΜΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ και εκτός Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Καλούμε τα συναρμόδια ΥΠΑΙΘ και ΥΠΠΟΑ να δώσουν -έμπρακτα- οριστικό τέλος στη μακροχρόνια αδικία, επεκτείνοντας τις άδειες των Ωδείων σε ΙΕΚ και ισοτιμώντας τους ανώτερους τίτλους τους με τα Πτυχία των ΙΕΚ, αποδίδοντας εφεξής στους κατόχους τους επαγγελματικά και ακαδημαϊκά προσόντα επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Ας είναι αυτή η πράξη της πολιτικής ηγεσίας, ελάχιστη απόδοση τιμής στην εθνική μας μουσική παράδοση και όσους, σε πείσμα των καιρών, μοχθούν για την προαγωγή και την διάδοση της, ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και την εγκαθίδρυση του νέου Ελληνισμού. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΛΛΑΔΑ!»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.