Η αρχιεπισκοπή, από την πρώτη στιγμή, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τον ιερέα, γνωστοποιώντας ότι σε ανύποπτο χρόνο τού είχε προτείνει βοήθεια, χωρίς αποτέλεσμα.

Σε καταιγίδα έχει πέσει η «Κιβωτός του Κόσμου», 25 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει αναδείξει τα προβλήματα που πολλές φορές συνυπάρχουν με τον τρόπο λειτουργίας των δομών.

Ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια ενήργησε στη λογική του one man show και αρνήθηκε τη βοήθεια και του μακαριστού Χριστόδουλου αλλά και του κ.Ιερώνυμου, αν και ήταν ιερέας ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όλα αυτά τα χρόνια ίδρυσε δομές σε Χίο, Γιάννινα, Καλαμάτα, Βόλο και ανέπτυξε σημαντικές δράσεις.

Στην πορεία παρατηρήθηκαν προβλήματα τα οποία πλέον θα κληθεί να αντιμετωπίσει με τις όποιες συνέπειες.

Το όλο θέμα, έτσι όπως ήρθε στη δημοσιότητα, έφερε στην επιφάνεια παθογένειες της λειτουργίας ιδρυμάτων που έχουν να κάνουν με παιδιά.

Η αρχιεπισκοπή, από την πρώτη στιγμή, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τον ιερέα, γνωστοποιώντας ότι σε ανύποπτο χρόνο τού είχε προτείνει βοήθεια, χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησε σε κυρώσεις, διατάσσοντας έρευνα για τη βασιμότητα των καταγγελιών, απαγορεύοντας του να λειτουργεί.

Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο ο κ.Ιερώνυμος μίλησε ακόμη και για σταύρωση των παιδιών: «Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως, έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους».

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

«Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.