Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου 2019, χιλιάδες προσκυνητών, από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, παρακολούθησαν σε κατανυκτικό κλίμα και παρά την βροχόπτωση, την ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά.

Στην ακολουθία χοροστάτησε, ως προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Νωρίτερα, κατά την είσοδο των δύο Μητροπολιτών στην καστροπολιτεία του Μυστρά, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε δέηση στο σημείο, όπου σύμφωνα με την παράδοση μαρτύρησε το 1760 μ.Χ ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας, Ανανίας Λαμπάρδης, Επίσκοπος Λακεδαιμονίας.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα μιλώντας για την Παναγία, που αποτελεί την ελπίδα, την καταφυγή, το στήριγμα και την απαντοχή των πιστών. Επίσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση μέσω της οποίας του δόθηκε η ευκαιρία να χοροστατήσει σ’ έναν ιστορικό Ναό, όπου το 1449 μ.Χ στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην μοναδική κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται κάθε χρόνο στον ιστορικό αυτό χώρο κατά τους Δ΄ Χαιρετισμούς .

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης για την χοροστασία και την εμπνευσμένη ομιλία του. Επίσης ευχαρίστησε τα πλήθη των παρευρισκομένων προσκυνητών, που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, ευχόμενος να βρίσκονται πάντα υπό την σκέπη της Παναγίας μας.

Την όλη πνευματική πανδαισία συμπλήρωσε η χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ. Παναγιώτη Χρόνη. Ομολογουμένως μέσα στα φωτισμένα με τα φανάρια καλντερίμια της καστροπιλιτείας, ήταν μία υπέροχη βραδιά, γεμάτη δέος, συγκίνηση και μεγαλείο, που παρέπεμπε στο Βυζάντιο, όπου πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος στο Ναό των Βλαχερνών της Πόλης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.