Μετέβει, επίσης, στο Κέντρο Υγείας Καντάνου στελεχωμένη από την Ιατρό κα Λεωνίδου Λεονόρα, Καρδιολόγο του Κέντρου Υγείας Χανίων. Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση, καρδιολογική εκτίμηση, σε πρόσωπα που προσήλθαν στο Κ.Υ Καντάνου.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Βουκολιών, του Δήμου Πλατανιά επισκέφθηκε, τέλος, η Κινητή Ιατρική του Αννουσάκειου, στελεχωμένη από τον κ. Παπαδομανωλάκη Γεώργιο, Γυναικολόγο του Κέντρου Υγείας Χανίων, την κα Κοτσιφάκη Φρόσω, Μαία του Κέντρου Υγείας Καντάνου, με την συνεργασία των Γενικών Ιατρών που στελεχώνουν το Περιφερειακό Ιατρείο Βουκολιών, κα Σφακάκη Ευαγγελία και κα Λυγιδάκη Χριστίνα.

Εξετάστηκαν 25 γυναίκες όπου διενεργήθηκε γυναικολογικός έλεγχος, λήψη Τεστ Παπανικολάου, κολπικός υπέρηχος, ενημέρωση για την αντισύλληψη, μάθημα αυτοεξέτασης μαστού ώστε οι ενδιαφερόμενες να μπορούν να διακρίνουν τυχόν αλλαγές στο μαστό τους στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου του μαστού και ενημέρωση για τον εμβολιασμό και την κλιμακτήριο. Όλες οι εξετάσεις γίνονται με την χρήση του υπερσύχρονου ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Μονάδα (Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.) και με την συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος, εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Διοίκηση του Γ.Ν.Χανίων δια την αγαστή και επωφελή συνεργασία, τους εθελοντές Ιατρούς, το επιστημονικό προσωπικό του Αννουσάκειου, πρωτίστως όμως και κατ΄ εξοχήν προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης δίδει την δυνατότητα πρόσβασης πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας του τόπου και του Νομού στο σύνολο του. «Η Εκκλησία και μέσα από την δομή και δράση Της αυτή φανερώνει, με έργα και πράξεις, την αγάπη, μέριμνα και φροντίδα Της για τον άνθρωπο, τον οποίο αγκαλιάζει στο σύνολο του, ανεξαρτήτως πιστεύω, ιδεολογίας, και καταγωγής. Γίνεται μιά ανοιχτή αγκαλιά, μάνα του κόσμου όλου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.