Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Συνεχίζουν ως έχουν τα μέτρα για τις εκκλησίες – Κανονικά ο καθαγιασμός των υδάτων τα Φώτα
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την τέλεση των ιερών ακολουθιών δεν αλλάζει κάτι. Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τα μέτρα στις εκκλησίες, δήλωσε πως αυτά που έχουν ήδη ληφθεί αρκούν και προσέθεσε πως η σύσταση είναι, όπου υπάρχει συνωστισμός, να χρησιμοποιούνται μάσκες αυξημένης προστασίας ή διπλές χειρουργικές.

Συνεπώς εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τα πρόσωπα εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή, της υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

[γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Συνεπώς, επειδή χρονικά η ισχύ των μέτρων συμπεριλαμβάνει και την εορτή των Θεοφανείων όπου πραγματοποιείται ο καθαγιασμός των υδάτων, αυτός θα γίνει κανονικά όπως όλα δείχνουν. Αυτό, άλλωστε, είχε αναφέρει και ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων κ. Τιμόθεος, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης ΔΙΣ στις 13 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα του Δημοσιογράφου του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Δημήτρη Στρουμπάκου για το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος ο καθαγιαμσός των υδάτων ανήμερα των Φώτων, ο Σεβασμιώτατος είχε απαντήσει ότι αυτός θα γίνει κανονικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.