Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017 η συνάντηση του Προέδρου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά κ. Γεωργίου Μαραφάτσου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο.
Στις 10 το πρωί ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του ανώτατου Οργάνου της Λακωνικής Ομογένειας σε Αμερική και Καναδά καθώς και την τριμελή Επιτροπή της Παλλακωνικής στη Σπάρτη.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη σημασία που πρέπει να έχει πάντα για τους Ομογενείς το όνομα «Σπάρτη» και εξήρε την προσήλωσή τους στις αρχές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μάλιστα τη στιγμή που ο Μητροπολίτης περιέγραφε το πόσο ανακουφιστική είναι η συνδρομή της Ομογένειας στη λειτουργία των δεκατριών Ιδρυμάτων της Μητρόπολης, δάκρυσε, κι ευχήθηκε η στήριξη αυτή να εμπνέεται πάντα από τον Χριστό και τη φιλοπατρία τους.

Ο Πρόεδρος της Παλλακωνικής κ. Μαραφάτσος, εκ μέρους όλων των Ομογενών της Αμερικανικής Ηπείρου, τόνισε στον Σεβασμιώτατο ότι οι Ομογενείς είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους, διδάσκουν και διαδίδουν το πραγματικό «πρόσωπο» της Ελλάδας, ζουν με τις αρχές και τις αξίες της και χαίρονται να συμβάλουν στη στήριξη της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε κρίση αλλά οι Έλληνες, ως Έλληνες, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και θα καταφέρουν να βγουν από τα αδιέξοδα.

Ο κ. Μαραφάτσος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο στην παράδοση του κτιρίου του Μουσείου (με το ονομα της Σπάρτης) που δημιουργείται μέσα στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Conencticat.

H συγκεκριμένη τελετή θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας άκουσε με ενδιαφέρον την πρόσκληση και επιφυλασσόμενος και για την αποδοχή της ευχήθηκε κάθε επιτυχία

Ο Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας δώρισε στον Σεβασμιώτατο ιερή εικόνα της Παναγίας από τα Μετέωρα, σε ανάμνηση της συνάντησής τους.

Τον κ. Μαραφάτσο συνόδευαν τα μέλη της τριμελούς επιτροπής που έχει ορίσει η Παλλακωνική Ομοσπονδία στη Λακωνία, για τον συντονισμό του έργου της, Κώστας Τσίπουρας, Κώστας Τσέγκος και Νίκος Σελίμος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαραφάτσος έχει ήδη επισκεφθεί τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα, υποβάλλοντας την ίδια πρόσκληση, ενώ συμμετείχε και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποδήμων κι Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας».

Ανάλογες επαφές θα επιδιώξει με τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Γρυπιώτη και με τους βουλευτές της Λακωνίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.