Σε εξέλιξη είναι το άτυπο γεύμα Γκουτέρες - Αναστασιάδη - Τατάρ, στη Νέα Υόρκη, χωρίς ατζέντα και χωρίς ν’ αναμένεται σχετική ανακοίνωση.

Το άτυπο γεύμα πραγματοποιείται με χαμηλές προσδοκίες και σε βαρύ κλίμα, υπό τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις σε Ανατολική Μεσόγειο, και με το παιχνίδι, να παίζεται στον διορισμό ενός αντιπροσώπου και το πλαίσιο που θα τον διέπει.

Προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με τους δυο ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα κατά τις οποίες ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε την ευκαιρία να ακούσει τις θέσεις της κάθε πλευράς ως προς τον δρόμο προς τα μπρος μετά και την άτυπη Διάσκεψη τύπου 5+1 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Γενεύη, στο πλαίσιο της οποίας δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί αρκετό κοινό έδαφος, όπως είχε πει ο κ. Γκουτέρες, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στο γεύμα.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη 1μμ (ώρα Νέας Υόρκης) στο Γραφείο του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς από ξένο δημοσιογράφο, είπε «ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδης συνόδευε στο κτήριο των ΗΕ ο Διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.