Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου με την επιτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές, στη βάση του πλαισίου της συμφωνίας που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.

Όπως είχε τονίσει χθες ο υπουργός Παιδείας, η συζήτηση γίνεται κυρίως για μία συμφωνία ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος. «Βεβαίως και το Πατριαρχείο -ενδεχομένως και η Εκκλησία της Κρήτης- να έχουν κάποια ιδιαίτερα προβλήματα που θα συζητηθούν και αυτά » τόνισε.

Στην Κρήτη πάντως, επικρατεί αναβρασμός. Η Ένωση Κληρικών Κρήτης μάλιστα, με τη Βοήθεια του νομικού της Αρχιεπισκοπής από σήμερα επιχειρεί να μεταφράσει τα όσα γραπτά αναφέρονται κι επισημαίνει ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Απογοητευμένος και πικραμένος για την αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος που βάλουν κατά της θρησκείας και του ανθρώπου, παράλληλα με το μισθολογικό των ιερέων ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος της Ένωσης Κληρικών Κρήτης, μιλώντας στον 98.4 μετά και τη συνάντηση των Ιεραρχών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, της Κρήτης και του Συνδέσμου κληρικών Ελλάδος με τον Υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Ιερέας αναφέρει πως το θέμα της ουδετερότητας τον καίει και για το μισθολογικό πως δεν έχει αλλάξει κάτι από τον αρχικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης που απλά αναδιπλώθηκε και τον παρουσιάζει διαφορετικά.

Επί της ουσίας αυτό που διαφαίνεται είναι ότι το καθεστώς μονιμότητας δεν αλλάζει, οι Κληρικοί παραμένουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ωστόσο διαγράφονται από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για 10.000 νέες προσλήψεις -όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα,ιδρύεται το Ταμείο Μισθοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.