Στο διαδικτυακό φόρουμ διαλόγου που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα καθώς και του συντοπίτη μας και διοργανωτή της συζήτησης αυτής, Πρωτοπρεσβύτερου π. Αναστάσιο Σαλαπάτα, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής Harrow-ΒΔ Λονδίνου, συμμετείχε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Όπως σημείωσε ο κ.Μαλτέζος:

«Επίκεντρο της σημερινής συζήτησης ήταν το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο και οι πολύμορφες κοινωνικές δράσεις αγάπης που έχουν οργανωθεί και προσφέρονται αδιάλειπτα και καθημερινά τα τελευταία αρκετά χρόνια από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ναυπλίου Αργολίδoς, υπό την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και του Ποιμενάρχου της, αγαπητού μας κ.κ. Νεκταρίου και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Προϊσταμένου του ως άνω Ι.Ν. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ελευθερίου Μίχου.

Από την πλευρά μας, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας , είμαστε υπερήφανοι για τις προαναφερθείσες φιλανθρωπικές δράσεις και δηλώνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ναυπλίου, έχοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας έχουν συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με κύριο έργο την ανέγερση του νέου κτιρίου παροχής συσσιτίων και υποέργο την ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων της περιοχής, τα σχετικά οικοδομικά έργα να είναι σε εξέλιξη και να έχουν προχωρήσει αρκετά και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Σύντομα ευελπιστούμε να εγκαινιάσουμε και να παραδώσουμε σε πλήρη λειτουργική χρήση τους νέους χώρους του συσσιτίου, ώστε και το έργο των εθελοντών- συμπολιτών μας να διευκολυνθεί και η εξυπηρέτηση των εν ανάγκη ευρισκομένων συνανθρώπων μας να διευρυνθεί και να εμπλουτισθεί (με την παροχή και ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, παντοπωλείου, χώρων προσφοράς ειδών ιματισμού και υπόδησης), προσφέροντας δικαίωση στις προσπάθειες τόσων ετών. Το έργο αυτό είναι απτή απόδειξη του τι μπορούμε να προσφέρουμε εφόσον είμαστε όλοι ενωμένοι και ταγμένοι στην εθελοντική προσφορά, στοιχισμένοι στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.