Ομογένεια-ειδήσεις
Μητρόπολη Τορόντο

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος συμμετείχε σε εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο. Συγκεκριμένα, παρέστη στην εκδήλωση για την 25η επέτειο του ιερατικού προϊσταμένου π. Αλέξανδρου Μιχαλόπουλου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Οτάβας, η οποία είναι ως γνωστόν πρωτεύουσα του Καναδά.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Οτάβα της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος βοηθούμενος από τον π. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο και τον π. Aβακούμ.

Τόσο στο κήρυγμα της Θείας Λειτουργίας όσο και στην ομιλία του δείπνου, ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος μίλησε με φιλόφρονα λόγια για τον π. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο με τον οποίο ήταν συμφοιτητές στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Επίσης μίλησε ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό στην εορτάζουσα κοινότητα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη Smithville, Ontario, στον οποίον προσήλθε πλήθος πιστών παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου τη Λειτουργία τέλεσε απλά ο Μητροπολίτης Σωτήριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τορόντο καθώς επίσης τα Τρισάγια, αλλά και τα μνημόσυνα, του Wallace-Μιχάλη, γιου της κυρίας Ευγενίας West και των ευεργετών της Ιεράς Μητρόπολης.

Την Κυριακή Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Quebec, βοηθούμενος από τον π. Λάμπρο Καμπερίδη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε το ετήσιο δείπνο της Ιεράς Μονής Παρηγορήτισσας στο Chateau Royale, του οποίου την αίθουσα και τα φαγητά πρόσφερε δωρεάν ο ιδιοκτήτης του κ. Βασίλης Ζάννης.

Προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες η ιστορία της Ι. Μονής. Περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) ήσαν οι συνδειπνήσαντες.

Το όλο πρόγραμμα παρουσίασαν ο π. Ν. Μοστράτος και ο π. Δ. Αντωνόπουλος. Μίλησαν, η Γερόντισσα Θέκλα, η δήμαρχος Chatham, Catherine Trickey (περιοχή στην οποία βρίσκεται το Μοναστήρι), ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Ν. Σιγάλας και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έγινε η σύναξη των ιερέων της περιοχής Μόντρεαλ στην οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα, κυρίως όμως τα θέματα Nεολαίας, Θερινών Κατασκηνώσεων και της 20ετίας της Θεολογικής Ακαδημίας.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έδωσε συγχαρητήρια στον π. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο για τα 25 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας του στην Κοινότητα της Οττάβα, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο για τη συμμετοχή του, καθώς και τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο.

Επίσης, ευχαρίστησε την ηγουμένη Θέκλα και τη συνοδεία της, και όλους οι οποίοι έλαβαν μέρος στο ετήσιο δείπνο της Ιεράς Μονής Παρηγορήτισσας, αλλά και τους αδελφούς ιερείς της περιοχής Μόντρεαλ.

Είπε ότι δοξολογεί τον Τρισάγιο, Τριαδικό Θεό και παρακαλεί την Παναγία Παρηγορήτισσα να παρηγορεί, αλλά και να προστατεύει την πατρίδα μας Ελλάδα και όλους εμάς εδώ στον Καναδά και όλο τον κόσμο».

Σε εκδηλώσεις στον Καναδά ο Νέας Ιερσέης Ευάγγελος Σε εκδηλώσεις στον Καναδά ο Νέας Ιερσέης Ευάγγελος

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.