Πιστή Καθολική αλλά με πολύ διαφορετικές απόψεις στο μεταναστευτικό η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της Αντρέα Τζαμπρούνο και την 6χρονη κόρη τους Τζινέβρα, επισκέφθηκε την Τρίτη το Βατικανό όπου είχε συνάντηση «σε εγκάρδιο κλίμα» με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η Μελόνι, η οποία τον Οκτώβριο ανέλαβε επικεφαλής της πιο δεξιάς κυβέρνησης στη μεταπολεμική ιστορία της Ιταλίας, είναι συντηρητική καθολική. Έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «μητέρα, Ιταλίδα και Χριστιανή». Έχει ταχθεί κατά της άμβλωσης, ενώ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό εκστρατείες για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

meloni_fragiskos

«Ήταν μεγάλη τιμή και ένιωσα συγκίνηση που είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Άγιο Πατέρα για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας», έγραψε η πρωθυπουργός της Ιταλίας σε ανάρτησή της στο Twitter.

Υπάρχουν ορισμένα θέματα, βέβαια, όπως το μεταναστευτικό, στα οποία η Ιταλίδα πρωθυπουργός και ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν διαφορετικές απόψεις. Ο Πάπας Φραγκίσκος υπερασπίζεται σθεναρά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, ενώ η Μελόνι τάσσεται υπέρ μιας αυστηρής διαχείρισης του μεταναστευτικού.

«Παραδέχομαι ότι δεν καταλαβαίνω πάντα τον Πάπα Φραγκίσκο» είχε γράψει η Μελόνι σε αυτοβιογραφία της το 2021, στην οποία εξέφραζε την προτίμησή της στον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’. Υπογράμμιζε όμως ότι ήθελε «κάποια ημέρα» να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο, καθώς «τα μεγάλα μάτια του και ο ευθύς λόγος του ενδεχομένως να έδιναν νόημα σε όσα δεν μπορώ να καταλάβω».

Η συνάντηση με τον ποντίφικα διήρκεσε περίπου 35 λεπτά. Εν συνεχεία η Μελόνι είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας Πιέτρο Παρολίν και τον υπουργό Εξωτερικών Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαχερ.

Οι συνομιλίες αφορούσαν κοινωνικά ζητήματα, την αντιμετώπιση της φτώχειας και της δημογραφικής κρίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αγίας Έδρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.