Την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Επιφανίου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν η Ιεράς Σύνοδος, εξέτασε και την υπόθεση που συνδέεται με δημοσίευση του βίντεο που κατέγραψε τον Επίσκοπο Σεπέτιβκα Αδριανό να ξυλοκοπεί μια γειτόνισα και τον σύζυγό της.

Παρά τις κανονικές διατάξεις, στις οποίες επικαλείται το κείμενο της απόφασης, η Ιερά Σύνοδος όρισε μόνο να απαγορευτεί στον Επίσκοπο Αδριανό να ιερουργεί κατά τη διάρκεια ενός χρόνου.

Σημειώνεται ότι ο Επίσκοπος Αδριανός παραδέχθηκε την ενοχή του μόνο «εν μέρει».

Επίσης σχολίασε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου μέσω Facebook, λεγόντας: «Η Ιερά Σύνοδος είναι τώρα ή Σανχεντρίν; Θα σας αποκαλύψω σύντομα όλες τις λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές… Οι άνθρωποι είναι αδύναμοι και αναξιόπιστοι, ούτε πραγματικοί φίλοι δεν υπάρχουν ανάμεσά τους. Μόνο ο Κύριος είναι αληθινός φίλος».

Η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας υιοθέτησε ορισμένες εσωτερικές διοικητικές αποφάσεις, ειδικότερα έλαβε απόφαση για δύο αγιοκατατάξεις και για τη λατρεία πέντε νέων Ιερών Εικόνων της Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.