Συνολικά, έως το τέλος του έτους, θα έχει καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση σε 92.517 (96%) από τους 96.767 δικαιούχους με καταχωρισμένο ΙΒΑΝ, συνολικού ύψους 37 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2020. Δικαιούχοι του επιδόματος των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, 96.767 (74%) υπέβαλαν το ΙΒΑΝ εντός της προθεσμίας που έληξε χθες, 28 Δεκεμβρίου, από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους

Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 86.777 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων. Σήμερα Τρίτη αναμένεται να καταβληθεί η ενίσχυση σε περίπου 5.740 επιπλέον δικαιούχους που υπέβαλαν ΙΒΑΝ τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε να δοθεί παράταση, προκειμένου όσοι δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ, που ισχύει για τους μακροχρόνια ανέργους, να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η τελευταία παράταση που δόθηκε ισχύει μέχρι και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, στις 23:59, για 42.751 δικαιούχους.

Η καταχώριση ή επιβεβαίωση του IBAN ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων θα πρέπει να γίνει μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, η διαδρομη που πρέπει να ακολουθήσει κανείς είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.