Την ανακατασκευή ενός σχολείου που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τον πόλεμο στη Συρία, ανέλαβε η Διαθρησκευτικής Ομάδας Εργασίας Βοηθείας στον Συριακό Πληθυσμό της Εκκλησίας της Ρωσίας. Στις 30 Μαρτίου 2019, η αντιπροσωπεία της Διαθρησκευτικής Ομάδας επισκέφθηκε περιοχή της Δαμασκού όπου βρίσκεται το σχολείο.

Η πρωτοβουλία στήριξης της Συρίας και των υποδομών της ξεκίνησε από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην χώρα το 2018, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Μέλη της αντιπροσωπείας από τη Ρωσία, εξέτασαν τις κατεστραμμένες σχολικές τάξεις και καθόρισαν το πεδίο εργασίας.

Το σχολείο, στο οποίο κάποτε φοιτούσαν πάνω από χίλια παιδιά, βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Δαμασκού, η οποία είχε βρεθεί στο επίκεντρο των εχθροπραξιών και έχει καταστραφεί σημαντικά.

Βρισκόταν στα χέρια τρομοκρατών για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα παιδιά που ζουν υποβάλλονταν σε ψυχολογική θεραπεία σε ειδικά κέντρα.

Τα παιδιά έζησαν τη φρίκη του πολέμου και σήμερα δεν έχουν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο, οπότε το θέμα της αποκατάστασης σχολείων στην περιοχή είναι οξύ.

ορθοδοξια news

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.