Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εργατικών Κατοικιών Ναυπλίου, όπου σήμερά 3 Σεπτεμβρίου 2018, λειτούργησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ.Νεκτάριος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Αλέξανδρο Μαυρογιάννη του Κωνσταντίνου και της Εύας Μαρίας. Γέννημα θρέμμα της ιστορικής πόλεως του Ναυπλίου. Δευτεροετής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Θεολογίας. Πτυχιούχος δυο ξένων γλωσσών. Το «χάρισμα – αξίωμα» του Αναγνώστη, ως κατωτέρου βαθμού Ιεροσύνης. Ο Αναγνώστης είναι αυτός, ο οποίος διακονεί εντός του Ιερού Βήματος αλλά και στο Ιερό Αναλόγιο διαβάζοντας τα Ιερά Κείμενα.

Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για την είσοδο αυτού, που το κατέχει, στις ανώτερες βαθμίδες του Ι. Κλήρου.

Οι αρετές, που τον διακρίνουν είναι πολλές, όμως οι καιροί που ζούμε δεν είναι καιροί εφησυχασμού αλλά επαγρύπνησης και εντατικού πνευματικού αγώνα προκειμένου να ευαρεστούμε τον Θεό και τους πιστούς.

Διετέλεσε επί τρία συναπτά έτη ως Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Ευχόμαστε στον νέο Αναγνώστη και φέρελπι Αλέξανδρο Μαυρογιάννη, ο Δωρεοδότης Κύριος να του χαρίζει πάντα τα προς σωτηρία αιτήματα και να είναι Άξιος να τύχη της Αγίας Ιεροσύνης.

+Ο Α. Α.
Σχόλιο για τη σημερινή χειροθεσία του Αναγνώστη Αλέξανδρου Μαυρογιάννη

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.