ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ : Ο Άγιος Αγαθόνικος και οι συναθλητές του, έζησαν στην περιοχή του Πόντου, κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Είχαν αναπτύξει έντονη ιεραποστολική δράση, σύμφωνα με το ιερό Ευαγγέλιο, με αποτέλεσμα πολλοί ειδωλολάτρες να πιστέψουν στο Χριστό και να βαφτιστούν στο όνομα της Αγίας Τριάδας.

Με την έναρξη των μεγάλων διωγμών κατά των Χριστιανών, μετέβη στην περιοχή του Πόντου ο ηγεμόνας της Νικομήδειας, ο οποίος, αφού προχώρησε στη σύλληψη των αγίων, τους μετέφερε στην περιοχή της Θράκης, για να τιμωρηθούν από τον ίδιο τον αυτοκράτορα.

Οι Ζωτικός, Ζήνωνας, Ακίνδυνος και Σεβηριανός εκτελέστηκαν καθ’ οδόν, γιατί λόγω των πολλών βασανιστηρίων, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την οδοιπορία και τα απάνθρωπα μαρτύρια.

Ο Αγαθόνικος, αφού αρνήθηκε να προσκυνήσει τα είδωλα, αποκεφαλίστηκε μαζί με τους άλλους Χριστιανούς που ήταν μαζί του στην περιοχή της Σηλυβρίας.

Η ομάδα των μαρτύρων με επικεφαλής τον Αγαθόνικο είναι τεκμήριο του αγώνα μας για τις ηθικές αξίες και τα υψηλά ιδανικά, που και τότε και σήμερα είναι αναγκαία και απαραίτητα για να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια έξωθεν και έσωθεν αλλοίωσης και αλλοτρίωσης.

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρτυρος Αγαθονίκου και των Αγίων Ζωτικού, Ζήνωνα, Θεοπρέπιου, Ακίνδυνου, Σεβηριανού και άλλων Μαρτύρων, που συμμαρτύρησαν με αυτόν.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ- ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ

Εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον τα παιδιά μεταδίδουν ή όχι τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ωστόσο αρκετές μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από τον κορωνοϊό εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες, ενώ οι πρώτες έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί δεν είχαν εντοπίσει ισχυρά στοιχεία ότι τα παιδιά συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θέλουν να αποφύγουν την επιβολή ενός γενικού lockdown που θα κατέφερε ένα σοβαρό νέο πλήγμα στην οικονομία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.