ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ : Ανάλογα με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η μείωση της διδακτικής ώρας από τα 45 λεπτά στα 35, μαζί με την απαραίτητη αναμόρφωση ωραρίου, είναι ένα πρώτο ισχυρό σενάριο, στο οποίο μπορεί να προστεθεί και το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου κατά μια ώρα.Στη Γ’ Λυκείου οι μαθητές διδάσκονται ανά εβδομάδα έξι ώρες των πανελλαδικών μαθημάτων. Να σημειωθεί εδώ ότι φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα ύλη σε σχέση με άλλες χρονιές.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα

Εάν εκτιμηθεί ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν πριν την έναρξη των διακοπών του Πάσχα, εξετάζεται η περίπτωση αναπλήρωσης κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των διακοπών. Ένας τέτοιος σχεδιασμός αναπλήρωσης θα φέρει τους μαθητές στα θρανία για δύο ή και τρεις μέρες στην κάθε εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Αλλαγή και μείωση της ύλης

Η αλλαγή και μείωση της ύλης είναι ένα σενάριο που δεν είναι τόσο απλό για το υπουργείο Παιδείας, αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις στηρίζονται σε συγκεκριμένα δεδομένα.

Αν όμως υπάρξει μεγάλη παράταση στο κλείσιμο των σχολείων είναι κάτι που αναγκαστικά εξετάζεται.

Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει μια σειρά ζητήματα: Αναταραχή στην προετοιμασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δυσκολία στη δίκαιη διαχείριση της ύλης για τις πανελλαδικές κ.α.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Τηλε-μαθήματα

Τα τηλε-μαθήματα για τα σχολεία είναι κάτι που έχει περιγράψει τόσο η ίδια η υπουργός Παιδείας, όσο και ο πρωθυπουργός. Σημειώθηκε, δε, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη Γ’ Λυκείου. Μάλιστα, ήδη γίνονται δοκιμαστικά αναφορικά με τη χρήση δικτύων για να μπορέσουν να συνεχιστούν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Στο θέμα των τηλε-μαθημάτων υπάρχουν πολλά «αγκάθια» αφού, σε αντίθεση με τα πανεπιστήμια, στα σχολεία δεν υπάρχει εξοικείωση ούτε για τους μαθητές, αλλά ούτε και για τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, ένα ακόμα θέμα αποτελεί η σύνδεση των δικτύων και ο εξοπλισμός για απομακρυσμένες περιοχές, παράλληλα με την οικονομική δυνατότητα να έχουν όλοι οι μαθητές τα απαραίτητα. Το θέμα των τεχνικών μέσων και της τεχνογνωσίας δεν είναι απλό.

Αρκετά ιδιωτικά σχολεία έχουν τέτοιου είδους πλατφόρμες κάτι που δεν ισχύει όμως για πολλά δημόσια σχολεία, στα οποία θα αξιοποιηθούν τεχνικά μέσα από πανεπιστήμια (π.χ: το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχει δηλώσει διαθέσιμο). Στην περίπτωση σύναψης συμφωνιών με ιδιωτικές εταιρείες αυτό σημαίνει και το ανάλογο κόστος.

Τα σχολεία είναι κλειστά και το ενδεχόμενο να παραταθεί το αναγκαίο «λουκέτο» είναι όλο και πιο πιθανό. Φαίνεται, μάλιστα, πως πολύ δύσκολα θα ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τις λύσεις, ανάλογα πάντα και με τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.