ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : Σημαντικό έδαφος φαίνεται να κερδίζει η πρόταση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά την περίοδο των εορτών, που αναμένεται να έχουν αποδώσει πλήρως και τα μέτρα του lockdown.

Κατά τη συνεδρίαση της, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ασχολήθηκε με το θέμα, χωρίς όμως να καταλήξει σε μια κοινή σύσταση προς την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα αλλά δεδομένης και της απόφασης της Κυβέρνησης για παράταση του lockdown έως και τις 14 Δεκεμβρίου και τις διαφορετικές τοποθετήσεις των επιστημόνων κρίθηκε κατάλληλο η όποια απόφαση της Επιτροπής για εισήγηση να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ των προτάσεων ήταν το πιθανό άνοιγμα των σχολείων στις 14 Δεκέκεμβρίου, εφόσον όμως υπάρξει βελτίωση της πορείας της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα και αντίστοιχη απόφαση για σταδιακή έξοδο από τα μέτρα περιορισμού από την Κυβέρνηση.

Από την άλλη μεριά, θα αποτελέσει οικονομική καταστροφή για έναν ολόκληρο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας η απώλειας την μόνης περιόδου που μπορεί να λειτουργήσει. Φαίνεται λοιπόν πως στη ζυγαριά “ρίσκο για την υγεία-οικονομική καταστροφή” υπερίσχυσε το δεύτερο.

Μετά και την εξέλιξη αυτή και ενώ είναι δεδομένο ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα 7/12, υπήρξε συζήτηση για το θέμα αυτό στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η επιτροπή δεν είχε και κάποια ιδιαίτερη δυσκολία να αποφανθεί ότι το θέμα δεν αποτελεί μια επείγουσα κατάσταση, αφού και η πολιτεία θα αποφασίσει σχετικά την επόμενη εβδομάδα.

Είναι γεγονός ότι τα κλειστά σχολεία αποτελούν ένα πρόβλημα με σημαντικές κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις.

Σχεδόν κανένα νοικοκυριό στο οποίο υπάρχουν μαθητές, δεν θέλει τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, όπως επίσης και οι μαθητές οι ίδιοι στην πλειονότητά τους.

Η αιτία για το κλείσιμο των σχολείων είναι η προσπάθεια αποφυγής της μετακίνησης του πληθυσμού, αν και η μαθητική κοινότητα δεν αποτελεί, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, πεδίο μεταδοτικότητας του κορονοϊού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.