ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Η υπουργός πάντως, ανέφερε και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, όταν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να μην υπάρξουν κενά στους μαθητές. Ενδέχεται «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος, να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35' και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη αναστολή λειτουργίας των σχολείων ήταν μέχρι σήμερα 10 Απριλίου, καθώς ακολουθούν οι δύο εβδομάδες, που θα ήταν ούτως ή άλλως κλειστά λόγω των διακοπών του Πάσχα, μέχρι τις 27 Απριλίου.

«Θα συνεδριάσει η Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει εκ νέου το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών. Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα» σημείωσε.

Παράταση του σχολικού έτους

Η υπουργός πάντως, ανέφερε και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, όταν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να μην υπάρξουν κενά στους μαθητές. Ενδέχεται «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος, να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων – Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή

Όσον αφορά στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η κ.Κεραμέως σημείωσε ότι μιλά καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για το θέμα των εκπαιδευτικών δομών. «Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» είπε.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι «στόχος είναι να διεξαχθούν οι πανελλαδικές τον Ιούλιο», ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου και αναφέρθηκε και στη μείωση της ύλης, λέγοντας ότι «περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη.

Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών».

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει, εκτός απροόπτου η εφαρμογή στο taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Με το άνοιγμα της εφαρμογής αναμένεται να υποβληθούν αρχικά χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν πιστωτικό αποτέλεσμα εκκαθάρισης.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι πρώτες επιστροφές φόρου να δοθούν σύντομα προκειμένου να πέσει περισσότερη ρευστότητα στην αγορά και την οικονομία γενικότερα.

Ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει ότι η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο συνολικός αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που πρόκειται να υποβληθούν υπολογίζονται σε περίπου 6,5 εκατομμύρια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.